Uusimmat artikkelit ja tiedotteet

Nuori Huilisti Talents - Tampere Flute Fest

Tampere Flute Fest tarjosi Suomen Huiluseuran järjestämän Nuori Huilisti 2023 -kilpailun voittajille palkinnoksi esiintymismahdollisuuden Tampere Flute Fest -tapahtumassa 2024. Tapahtuma on jo aivan...

Huiluviikko Rovaniemellä huhtikuussa 2024

Rovaniemelle sattui erinäisten siirtymisten vuoksi varsin hulvaton huiluviikko huhtikuulle 8.-12.4.2024. Paikkakunnalla vieraili kaksi ulkomaista vierasta: tanskalainen Janne Thomsen jonka varsinkin...

Huilisti Anna Garzuly-Walhgrenin mestarikurssia kuuntelemassa

Sibelius-Akatemian opiskelijoille järjestetyllä kurssilla oli vankka musiikin tekemisen meininki. Kaksipäiväiselle kurssille oli mahdollista tulla kuuntelemaan intensiivistä kurssia, ja Anna...

Hyvä fiilis on älyn korkein muoto -Pedipäivän ja vuosikokouksen tunnelmia

Suomen Huiluseura ry:n sääntömääräistä vuosikokousta ja pedipäivää vietettiin 23.3.2024 Tampereella Pirkanmaan musiikkiopiston tiloissa. Pedipäivän teemana oli “Kohti vapaampaa huilunsoittoa”....

Pikkoloverstaan kuulumisia

Valtakunnalliset Puhallinpäivät järjestettiin 15.-17.3.2024 Hämeenlinnassa. Iloksemme Puhallinpäivien Pikkoloverstaalle saapui pikkolisteja ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan,...

Kesä ja musiikkileirit 2024

Kevätaurinko paistaa, eikä kesäkään ole enää kaukana! Huilisteja kutsuvat tänäkin kesänä erilaiset musiikkileirit ympäri Suomen. Alla listaus leireistä ja mestarikursseista, joilla annetaan...

Tampere Flute Fest 26.-28.4.2024

TFF juhlii viidettä festivaaliaan yhdessä uusien ja tunnettujen huilulegendojen kanssa. 

SHS vuosikokous & Kohti vapaampaa huilunsoittoa

Suomen Huiluseura järjestää vuosikokouksen Tampereella 23.3.2024. Samaan yhteyteen olemme ideoineet pedipäivän teemalla Kohti vapaampaa huilunsoittoa. Tervetuloa!

Pikkolopoppoo

Tampereen konservatorion huilusiskot Annaleena Ilveskivi ja Ulla-Maria Pöyhtäri ideoivat keväällä 2023 opetushallituksen hankerahoitushakuun Pikkolopoppoo - nimisen hankkeen.

Viklo - Amanda Martikaisen uusi soolohuiluteos

Pääsin työstämään syksyllä 2023 Amanda Martikaisen uutta, vasta valmistumassa olevaa soolohuiluteosta josta alkuun tiesimme vain nimen ”Viklo” ja että se tulee olemaan osa Viiankiaapa-sarjaa jonka...

Hyvää suomalaisen musiikin päivää!

Suomen Huiluseuran 40-vuotis juhlavuonna on ilo huomata, että suomalainen huilumusiikki elää ja voi hyvin. Nettisivuiltamme löytyy reilu vuosi sitten julkaistu listaus suomalaisista teoksista...

Nuori Huilisti 2023: Toisiamme tukien, yhdessä oppien

Suomen huilistit osoittivat, että kilpailua voidaan käydä positiivisessa ja toisia tukevassa hengessä.  Palaute tapahtumasta sekä kilpailijoiden että opettajien suunnalta oli ylistävää....

Nuori Huilisti Finaali 5.11.2023

Nuori Huilisti kilpailu huipentui suureen finaalikonserttiin Espoon Sellosalissa 5.11.2023. Mikäli konsertti jäi välistä tai haluat palata taitavien nuorien esityksiin ja tunnelmiin uudelleen, voit...

Tapaa palkitut Nuoret Huilistit

Nuori Huilisti kilpailun palkinnot jaettiin Espoon upeassa Sellosalissa kilpailuviikonlopun päätteeksi. Lue lisää palkinnoista ja taitavista nuorista huilisteista.

Kaksin aina kaunihimpi!

Kuhlau-huilukilpailut järjestettiin tänä vuonna 20. kerran Saksan Uelzenissa ja intouduimme opettajamme houkuttelemana osallistumaan. Emme kumpikaan olleet aiemmin kilpailleet, saati edes ajatelleet...

PÄIVI ARJAS: NUORTEN ESIINTYMISVALMENNUS, LUENTO

Päivi Arjas Sellisti Päivi Arjas toimii esiintymis- ja oppimisvalmennuksen lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 2002 Arjas väitteli filosofian tohtoriksi muusikoiden esiintymisjännityksestä Jyväskylän yliopistossa. Hän on pitänyt koulutuksia muusikoiden esiintymisvalmennuksesta ja pedagogiikasta Suomessa ja ulkomailla. 

Esiintyminen on taito, jota voidaan opettaa ja opetella. Luennolla mietimme, miten tätä taitoa rakennetaan ja miten lapset ja nuoret oppisivat nauttimaan musiikin esittämisestä sekä muodostaisivat terveen suhteen esiintymislavaa kohtaan.

Luento on suomenkielinen.

Lauantai klo 15.30, Auditorio 
Avoin kaikille, suunnattu erityisesti musiikkipedagogeille.

 

PÄIVI ARJAS & ERJA JOUKAMO-AMPUJA: OPPIMISVALMENNUS JA HARJOITTELUN OHJAAMINEN, LUENTO

Päivi ja Erja haastattelussa

Sellisti Päivi Arjas toimii esiintymis- ja oppimisvalmennuksen lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 2002 Arjas väitteli filosofian tohtoriksi muusikoiden esiintymisjännityksestä Jyväskylän yliopistossa. Hän on pitänyt koulutuksia muusikoiden esiintymisvalmennuksesta ja pedagogiikasta Suomessa ja ulkomailla. 

Käyrätorvisti Erja Joukamo-Ampujalla on pitkä työkokemus orkesterimuusikkona, kamarimuusikkona ja solistina. Hän on toiminut lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemissa vuodesta 2000, opettaen käyrätorvensoittoa, improvisaatiota ja muusikon hyvinvointia. Joukamo-Ampuja on työskennellyt myös musiikkilääketieteen parissa vuodesta 2000 yhteistyössä asiantuntijalääkäreiden kanssa, liittyen muusikoiden harjoitteluun ja vammojen ehkäisyyn. 

Erja ja Päivi ovat syventyneet oppimiseen ja harjoitteluun liittyviin kysymyksiin mm. kansainvälisessä From Potential to Performance -työryhmässä. Tässä tilaisuudessa käsitellään harjoittelua ja oppimista musiikkiopistotasoisen oppilaan näkökulmasta.

Luento on suomenkielinen.

Sunnuntai klo 14.30, Auditorio 
Avoin kaikille, suunnattu erityisesti musiikkipedagogeille. 

 

Paul Edmund-Davies: Flutey and the beast

PaulE DPaul Edmund-Davies on pitkän uran tehnyt englantilainen huilisti. Hän työskenteli kaksikymmentä vuotta huilun äänenjohtajana Lontoon Sinfoniaorkesterissa (London Symphony Orchestra). Hän on työskennellyt myös äänenjohtajana Lontoon Filharmonisessa orkesterissa (London Philharmonic Orchestra) ja Englannin kansallisoopperassa (English National Opera).  Paul Edmund-Davies on levyttänyt artisti, minkä lisäksi hänen soittoaan voi kuulla monissa tunnetuissa elokuvissa. Hän konsertoi sekä pitää mestarikursseja säännöllisesti ympäri maailmaa.

Edmund-Davies on jakanut ammattitaitoaan huilunsoiton saloista kirjoittamalla huilunsoiton tekniikkaharjoituksia sisältävän kirjan, The 28 Day Warm Up Book. Hän on myös editoinut huilumusiikkia Kevin Mayhew Oy:lle (Ltd).

Flutey and the Beast workshopissa hyppäämme elokuvien maailmaan; soitamme yhdessä hittielokuvien musiikkia Paul Edmund-Daviesin johdolla. Nuotit heijastetaan isolle kankaalle. Tule mukaan kehittämään huilunsoittoasi hauskalla tavalla elokuvasävelien avulla - sopii kaikenikäisille! 

Workshop on englanninkielinen.

Flutey and the Beast workshop: lauantai klo 15.00, Camerata
Avoin kaikille, suunnattu erityisesti nuoremmille huilisteille.

 

ANNA GARZULY-WAHLGREN: HUILUKOESOITON ORKESTERITEHTÄVÄT WORKSHOP

Anna G W

Unkarista kotoisin oleva Anna Garzuly-Wahlgren on kansainvälisesti tunnettu ja useita teoksia levyttänyt solisti sekä kamarimuusikko. Garzuly-Wahlgren valittiin soolohuilistiksi maineikkaaseen Gewandhaus-orkesteriin Leipzigissä, jossa hän soitti soolohuilua kymmenen vuotta. Vuodesta 2017 hän on toiminut puhallinkamarimusiikin professorina Leipzigin ”Felix Mendelssohn Bartholdy” -musiikkiyliopistossa, sekä vuodesta 2019 lähtien huilunsoiton professorina Weimarissa Franz Liszt -musiikkiyliopistossa. 

Tässä workshopissa käydään läpi huilun keskeisiä koesoittotehtäviä ammattiorkesterin koesoittoa silmälläpitäen. Valmista vähintään kaksi seuraavan listan teosta:

  • J.S.Bach: Matteus-passio
  • Beethoven: Leonore 
  • Beethoven: Eroica
  • Brahms: Sinfonia 4
  • Debussy: Faunin iltapäivä
  • Hindemith: Sinfonisia metamorfooseja
  • Mendelssohn: Kesäyön unelma (Scherzo) 
  • Mozart: Taikahuilu
  • Ravel: Daphnis ja Chloe
  • Rossini: Matka Reimsiin
  • Schumann: Sinfonia 1
  • R. Strauss: Ruusuritari

Workshop on englanninkielinen.

Perjantai klo 16.30, Sonore
Suunnattu erityisesti ammattiopiskelijoille / ammattilaisille. Kurssille otetaan enintään 6 aktiiviosallistujaa, kurssia pääsee kuuntelemaan festivaalipassilla.   

 

Gudrun hinze: VIvaldi & Mozart pikkoloworkshop

Hinze GudrunGudrun Hinze opiskeli huilun- ja pikkolonsoittoa Düsseldorfissa ja Essenissä. Soitettuaan Kölnissä sijaitsevan radion sinfoniaorkesterissa (WDR Sinfonieorchester Köln) ja Leipzigin MDR Sinfoniaorkesterissa, hänet valittiin Leipzig Gewandhaus -orkesterin soolopikkolistiksi vuonna 1993. Hän on toiminut pikkolistina myös Bayreuthin Festival Orchestra´ssa vuodesta 1999 saakka. Hinze työskentelee pikkolopedagogina University of Music and Performing Arts Münich yliopistossa ja opettaa pikkolon mestarikursseilla ympäri maailman. Häneltä on ilmestynyt pikkololevyt Berlin Classics -levymerkille vuonna 2006 ja Talanton Recordsille vuonna 2010.

Gudrun on Quintessenz-huiluyhtyeen perustajajäsen ja soitti kokoonpanossa pikkoloa 1996-2019.  Gudrun on myös sovittanut ansiokkaasti uutta ohjelmistoa kyseiselle kokoonpanolle.

  • Vivaldi Konsertto C-duuri RV443 (1. ja 2. osat)
  • Mozart Rondo D-duuri KV Anh. 184

Nämä kaksi teosta ovat yleisesti pikkolokoesoittojen pakollisia tehtäviä. Työstämme molempia teoksia yhdessä osallistujien ja pianistin kanssa koesoittoja silmällä pitäen. Tutkailemme sitä, millaisia asioita teokset sisältävät ja mihin lautakunta kiinnittää näissä erityisesti huomioita.

Workshop on englanninkielinen.

Lauantai klo 15.30, Black Box
Suunnattu erityisesti ammattiopiskelijoille / ammattilaisille. Kurssille otetaan enintään 6 aktiiviosallistujaa, kurssia pääsee kuuntelemaan festivaalipassilla.  

 

Gudrun hinze: Pikkolokoesoiton orkesteritehtävät workshop

Hinze GudrunGudrun Hinze opiskeli huilun ja pikkolon soittoa Düsseldorfissa ja Essenissä. Soitettuaan Kölnissä sijaitsevan radion sinfoniaorkesterissa (WDR Sinfonieorchester Köln) ja Leipzigin MDR Sinfoniaorkesterissa, hänet valittiin Leipzig Gewandhaus -orkesterin soolopikkolistiksi vuonna 1993. Hän on toiminut pikkolistina myös Bayreuthin Festival Orchestra´ssa vuodesta 1999 saakka. Hinze työskentelee pikkolopedagogina University of Music and Performing Arts Münich yliopistossa ja opettaa pikkolon mestarikursseilla ympäri maailman. Häneltä on ilmestynyt pikkololevyt Berlin Classics -levymerkille vuonna 2006 ja Talanton Recordsille vuonna 2010.

Gudrun on Quintessenz-huiluyhtyeen perustajajäsen ja soitti kokoonpanossa pikkoloa 1996-2019.  Gudrun on myös sovittanut ansiokkaasti uutta ohjelmistoa kyseiselle kokoonpanolle.

Workshopin ohjelmisto:

  • Rossini: Alkusoitto oopperasta Semiramide
  • Beethoven: Sinfonia 9 
  • Ravel: Pianokonsertto G
  • Bartok: Konsertto orkesterille (Elegia)
  • Shostakovits: Sinfoniat 6, 7 ja 9
  • Tshaikovski: Sinfonia 4

Aloitamme lämmittelysessiolla – tätä voit hyödyntää myös ennen todellista koesoittotilannetta. Lämmittelyn jälkeen käymme läpi keskeisimpiä koesoittojen orkesteripaikkoja. Voit myös halutessasi tuoda teoksia annetun listan ulkopuolelta. Myös kuuntelijoille annetaan pieniä tehtäviä, kannattaa tulla paikalle osallistumaan!

Workshop on englanninkielinen.

Sunnuntai klo 9.30, Camerata
Suunnattu erityisesti ammattiopiskelijoille / ammattilaisille. Kurssille otetaan enintään 6 aktiiviosallistujaa, kurssia pääsee kuuntelemaan festivaalipassilla.   

 

GARETH MCLEARNON: Motivation, not your friend... soiva luento

Peruutettu lentoaikataulujen vuoksi 

 

GARETH MCLEARNON: ColoUr and emotion, soiva luento

GarethMclearnon

Pohjois-Irlannista kotoisin oleva Gareth McLearnon on kansainvälisesti tunnettu ja palkittu huilisti, säveltäjä, sovittaja ja pedagogi. Monipuolisen, luovan, jännittävän ja innostavan musiikillisen uransa puitteissa McLearnon esiintyy ja opettaa ympäri maailmaa. McLearnon on toiminun huilunsoiton professorina Venäjällä Yuri Bashmet International Music Academy’ssa. Lontoossa asuessaan McLearnon on soittanut useiden englantilaisten huippuorkestereiden kanssa.

Suomessa McLearnon vieraili viimeksi huhtikuussa 2017, jolloin Suomen Huiluseura kutsui hänet pitämään kurssia suomalaisille huilisteille ja esittelemään kurssilaisille laajaa erikokoisten huilujen kokoelmaansa.

Colour and emotion -luennolla käsitellään huilunsoiton osa-alueita, joita McLearnon arvioi toimiessaan huilukilpailujen lautakunnissa. Kuinka eri osa-alueet yhdistyvät taiteeksi, musikaalisuudeksi ja upeaksi huilunsoitoksi.  

Luento on englanninkielinen. 

Sunnuntai klo 14.30, Sonore 
Soiva luento, ota huilu mukaan! Avoin kaikille.

 

MATTHIAS ZIEGLER: IMPROVISAATIO, WORKSHOP

ZieglerFlute

Sveitsiläinen Matthias Ziegler on  monipuolinen ja innovatiivinen huilisti, joka rikkoo rajoja klassisen musiikin ja jazzin välillä. Ziegler on toiminut Zürichin kamariorkesterissa soolohuilistina, hän on soittanut Collegium Novum Zürich -kokoonpanossa, sekä kiertänyt maailmaa muun muassa kamarimuusikkona maineikkaiden muusikoiden kanssa. Matthias Ziegler opettaa huilunsoittoa Zürichin taideyliopistossa (Zurich University of the Arts). 

Zieglerin workshopissa perehdytään improvisoinnin maailmaan. “Improvisaatio ei ole musiikkityyli, se on tapa tehdä musiikkia” (Derek Bailey). Improvisoidessasi teet jatkuvasti päätöksiä mitä teet seuraavaksi. Musiikin määrittäjänä on silloin tyylin ja ennalta määrätyn rakenteen sijaan soittajien identiteetti. Improvisoinnista nauttiaksesi tarvitaan vain läsnäoloa ja instrumentti!

Luento on englanninkielinen.

Sunnuntai klo 10.00, Black Box
Suunnattu erityisesti ammattiopiskelijoille / ammattilaisille. Kurssille otetaan enintään 8 aktiiviosallistujaa, kurssia pääsee kuuntelemaan festivaalipassilla.  

 

MATTHIAS ZIEGLER: MODERNIT SOITTOTEKNIIKAT, SOIVA LUENTO

Matthias Ziegler 1

Sveitsiläinen Matthias Ziegler on  monipuolinen ja innovatiivinen huilisti, joka rikkoo rajoja klassisen musiikin ja jazzin välillä. Ziegler on toiminut Zürichin kamariorkesterissa soolohuilistina, hän on soittanut Collegium Novum Zürich -kokoonpanossa, sekä kiertänyt maailmaa muun muassa kamarimuusikkona maineikkaiden muusikoiden kanssa. Matthias Ziegler opettaa huilunsoittoa Zürichin taideyliopistossa (Zurich University of the Arts).

Whistletone, tongue ram, slap tongue, kiertohengitys, moniäänet ja niin edelleen. Nämä nykymusiikissa esiintyvät erikoistekniikat jäävät monella huilistilla omassa soitossa vähemmälle huomiolle (vertaa esim. asteikot kolmisointuineen). Tässä workshopissa saamme työkaluja, joiden avulla erikoistekniikoista tulee osa huilistin arkea ja musiikillista ilmaisua. 

Kokeilemme moderneja saundeja yhdessä - ota huilu mukaan!

Luento on englanninkielinen. 

Lauantai klo 10.00, Camerata
Soiva luento, ota huilu mukaan! Avoin kaikille.

 

PETER SWINKELS: YOUR SOUND OR ITS? Luento

Foto PeterPeter Swinkels opiskeli Maastrichtin konservatoriossa pääaineenaan huilu ja kuoronjohto. Myöhemmin toimiessaan huilunsoiton opettajana hän kiinnostui ajatuksesta, että jokainen muusikko esiintyi parhaiten kun hän pystyi ilmaisemaan itseään omalla 'äänellään'. Hän pyrki ohjaamaan oppilaitaan kohti jokaisen yksilöllistä ilmaisua ja soundia, ja kiinnostui enemmän siihen vaikuttavista tekijöistä kuten suukappaleiden ja huilujen materiaaleista. Hän loi yhteyden Adams Music Centreen, jonne hän lopulta perusti Adams European Flute Centren v.2004. Keskuksesta on tullut paikka, jonne huilistit, niin ammattilaiset kuin amatööritkin saapuvat - ei vain huiluostoksille, vaan myös saadakseen asiantuntevia neuvoja. Reilun kymmenen vuoden aikana Swinkels on kehittänyt Adams Flute Centren johtavaksi huilukeskukseksi, jonne huilistit ympäri Eurooppaa saapuvat ostamaan huilunsa, pikkolonsa tai suukappaleensa.  

Tällä takuulla silmiä avaavalla luennolla Peter Swinkels puhuu huilun materiaaleista ja niiden sekä huilistin persoonallisuuden vaikutuksesta huilun ääneen ja yksilölliseen sointiin. Luennon sponsoroi Adams European Flute Centre. 

Luento on englanninkielinen

Lauantai klo 14.30, Sonore
Avoin kaikille.

 

JOHANNES PÄKKILÄ: HUILUN HUOLTO, LUENTO

Johannes Päkkilä

Johannes Päkkilä opiskeli huilun korjaamista Muramatsun tehtaalla ja Tokion myymälän korjausosastolla. Suomessa hän on saanut oppia Juha Johanssonilta. Huilupisteen Päkkilä perusti vuonna 2016 Helsinkiin ja liike on tunnettu laadukkaasta huipputyöstä niin oppilaiden kuin ammattilaisten keskuudessa. 

Luennolla käsitellään yleistä huilutietoutta, huilun käsittelyyn, ylläpitoon sekä huoltoihin ja korjauksiin liittyviä asioita. Voit lähettää Johannekselle etukäteen kysymyksiä tai ehdottaa luennolla käsiteltäviä aiheita. 

Luento on suomenkielinen.

Lauantai 17.15, Auditorio
Avoin kaikille, suunnattu erityisesti musiikkipedagogeille.

 

TOMMI HYYTINEN:  soittaminen kehon keskuksesta, WORKSHOP

Tommi Hyytinen, kuva Ville Paul PaasimaaTommi Hyytinen työskentelee Radion Sinfoniaorkesterin käyrätorvensoittajana, sekä Sibelius-Akatemian käyrätorven- ja luonnontorvensoitonopettajana. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa (tohtorintutkinto vuonna 2009), Wienissä Universtät für Musik und Darstellende Kunst ja Salzburgissa Universität Mozarteum. Muusikon ja pedagogin työnsä lisäksi Hyytinen on Somatic Pilates-ohjaaja ja erikoistunut muusikoiden kehon käytön ohjaamiseen. Hän on kirjoittanut metodin käyrätorvelle “Soiton ydin - Soittaminen kehon keskuksesta” ja kaikille muusikoille suunnatun “Soiva keho - Uusi metodi muusikoille kehon ja mielen harjoittamiseen”. 

Tässä workshopissa keskitytään Pilatekseen perustuviin kehon hallinnan harjoituksiin, jotka vahvistavat, venyttävät ja rentouttavat kehoa samanaikaisesti. Pyrimme rakentamaan tasapainoista soittoasentoa, avaamaan hengitystä ja vahvistamaan tukea. 

Workshop on suomenkielinen.

Lauantai klo 10.00, Tanssistudio
Kurssille otetaan enintään 25 osallistujaa. Ennakkoilmoittautua voi info-pisteellä festivaalialueella.

 

MARIA VAHERVUO: Tietoista Toimintaa – Alexander-tekniikkaa Huilisteille, workshop

Alexander tekniikkaMaria Vahervuo kiinnostui Alexander-tekniikasta opiskellessaan Haagissa Royal Consevatory:ssa kontrabassoa. Alexander-tekniikka ei auttanut häntä vain muusikkona, vaan se vaikutti positiivisesti koko hänen elämäänsä. Vuosien intensiivisen Alexander-tekniikan harjoittamisen myötä Vahervuo päätti opiskella tekniikan opettajaksi. Tällä hetkellä hän opettaa Alexander-tekniikkaa musiikinopiskelijoille mm. Sibelius-Akatemiassa, Novia Ammattikorkeakoulussa, sekä pitää yksityistunteja ja työpajoja Amsterdamissa. 

Tutustu Alexander-tekniikan (AT) perusperiaatteisiin käytännöllisten harjoitteiden ja liikkeiden kautta. Workshopin tavoitteena on kasvattaa työkalupakkia AT:n soveltamisessa harjoitteluun, esiintymiseen ja opettamiseen, olitpa ensikertalainen tai kokenut konkari. 

Workshop on suomenkielinen.

Sunnuntai klo 10.00, Tanssistudio
Kurssille otetaan enintään 25 osallistujaa. Ennakkoilmoittautua voi info-pisteellä festivaalialueella.

 

Aamulämmittelyt PAUL EDMUND-DAVIES JA GARETH MCLEARNON

Festivaalipäivä lähtee mukavasti käyntiin yhteisellä äänenavauksella. Tule mukaan lämmittelemään mestareiden kanssa!

Kurssi on englanninkielinen

Lauantai Gareth McLearnon, klo 9.15, Sonore
Sunnuntai Paul Edmund-Davies, klo 9.15, Sonore
Avoin kaikille - ota huilu mukaan.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

 

⇐ FINNISH FLUTE FESTIVAL

SHS logo