Artikkelit ja tiedotteet

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake 

Suomen Huiluseura järjestää vuosikokouksen Tampereella 23.3.2024. Samaan yhteyteen olemme ideoineet pedipäivän teemalla Kohti vapaampaa huilunsoittoa. Tervetuloa!

Lue lisää...

Tampereen konservatorion huilusiskot Annaleena Ilveskivi ja Ulla-Maria Pöyhtäri ideoivat keväällä 2023 opetushallituksen hankerahoitushakuun Pikkolopoppoo - nimisen hankkeen.

Lue lisää...

Amanda Martikainen

Pääsin työstämään syksyllä 2023 Amanda Martikaisen uutta, vasta valmistumassa olevaa soolohuiluteosta josta alkuun tiesimme vain nimen ”Viklo” ja että se tulee olemaan osa Viiankiaapa-sarjaa jonka säveltäjä on valmistelemassa kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2024. 

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Suomen Huiluseuran 40-vuotis juhlavuonna on ilo huomata, että suomalainen huilumusiikki elää ja voi hyvin. Nettisivuiltamme löytyy reilu vuosi sitten julkaistu listaus suomalaisista teoksista huilulle. Päivitämme listaa mahdollisuuksien mukaan ja meille saa myös vinkata listalta puuttuvia teoksia.

Lue lisää...

Suomen huilistit osoittivat, että kilpailua voidaan käydä positiivisessa ja toisia tukevassa hengessä.  Palaute tapahtumasta sekä kilpailijoiden että opettajien suunnalta oli ylistävää. Kilpailijat kokivat saaneensa tapahtumasta lisää innostusta ja uusia avaimia soittoonsa, opettajat kokivat oppilaan ohjaamisen kohti Nuori huilisti -kilpailua ammatillisesti todella kehittäväksi ja innostavaksi. Tapahtuman ilmapiiriä kuvailtiin hyväksyväksi ja kannustavaksi.

Suomen Huiluseura ry järjesti ensimmäisen Nuori Huilisti - kilpailun 3.-5.11.2023 yhteistyössä Musiikkiopisto Juvenalian kanssa. Kansallinen huilukilpailu oli suunnattu 9–19-vuotiaille Suomessa huilunsoittoa opiskeleville lapsille ja nuorille ja kilpailua käytiin kolmessa eri ikäsarjassa. Suurelta osin tapahtuma järjestettiin Musiikkiopisto Juvenalian tiloissa Espoon Leppävaarassa, mutta yhteistyön ansiosta soittajat pääsivät nauttimaan myös musiikkiopiston vieressä sijaitsevan Espoon Sellosalin hienosta akustiikasta. Kilpailun sponsorina toimi helsinkiläinen huilujen erikoisliike Huilupiste. Vuosi 2023 on Suomen Huiluseuran 40v-juhlavuosi ja kilpailu oli yhdistyksen toimintavuoden päätapahtuma. 

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Nuori Huilisti Finaali

Nuori Huilisti kilpailu huipentui suureen finaalikonserttiin Espoon Sellosalissa 5.11.2023. Mikäli konsertti jäi välistä tai haluat palata taitavien nuorien esityksiin ja tunnelmiin uudelleen, voit katsoa konsertin tallenteen alta. 

Lue lisää...

Nuori Huilisti kilpailun palkinnot jaettiin Espoon upeassa Sellosalissa kilpailuviikonlopun päätteeksi. Lue lisää palkinnoista ja taitavista nuorista huilisteista.

Lue lisää...

Kuva Paavo Ilves

Kuhlau-huilukilpailut järjestettiin tänä vuonna 20. kerran Saksan Uelzenissa ja intouduimme opettajamme houkuttelemana osallistumaan. Emme kumpikaan olleet aiemmin kilpailleet, saati edes ajatelleet kilpailuihin osallistumista, mutta duettona kisareissu ei tuntunut mahdottoman pelottavalta! Tavoitteena oli valmistautua mahdollisimman hyvin ja selvitä kisapaikalle. Toiselle kierrokselle pääsy olisi siis ollut upeaa ja voitto itsessään. 

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Ensimmäisen Nuori Huilisti -kilpailun finaali käydään Sellosalissa Espoon Leppävaarassa 5.11.2023 klo 15.00.

Finaalikonsertti on Suomen Huiluseuran 40v. juhlavuoden päätapahtuma, jossa tuomme esille suomalaisia taitavia huilisteja sekä suomalaista huilumusiikkia. 

Lue lisää...

Huiluseura juhlii 40-vuotista historiaansa Espoossa 3.-5.11. kansallisen Nuori Huilisti -kilpailun ja oheisohjelman merkeissä.

Kisassa taitojaan näyttävät 9-19-vuotiaat huilistit kolmessa sarjassa. Kilpailu käydään musiikkiopisto Juvenalian pikkusalissa ja Sellosalissa.

Lue lisää...

Sain elokuun alussa testiin Katri Rehnströmin kolmannen huilunsoiton opetusmateriaaliksi tehdyn kirjan “Improkatin ABC -kappaleita ja harjoituksia huilulle”. Ala-Keiteleen musiikkiopiston huiluluokkani on päässyt lukuvuoden alkaessa tutustumaan Ellington-kissaan  ja Monk-hiireen huilutuntien lomassa. Tuttavuus jatkuu varmasti myös jatkossa. 

Lue lisää...

Myös Finnish Flute Festivaleilla tavattu tuttumme Ulla Miilmann palaa Helsinkiin tällä viikolla soittamaan Helsingin Kaupunginorkesterissa ja opettamaan Sibelius-Akatemian opiskelijoita.

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Viime keväänä ilmestyi huilutaiteilija Sami Junnosen hieno levytys Telemannin 12 Fantasiasta soolohuilulle. Levy puhuttelee kuulijaansa barokin ajan hengessä. Vivahteikkuus ja paikoin taiturimaiset ornamentit luovat soitolle persoonallisen ilmeen.

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Nuori Huilisti-kilpailun tuomaristo on nyt julkaistu. Kilpailun arvovaltainen tuomaristo on koottu huilisteista ympäri Suomen. Olemme halunneet tuoda raateihin monipuolisesti kokemusta, nuorta näkemystä, pedagogista osaamista sekä teknistä- ja taiteellista ammattitaitoa niin opettajilta kuin orkesterimuusikoiltakin. Tuomariston jäseninä kilpailussa ovat:

Lue lisää...

Improkatin ABC

Musiikin moniosaaja Katri Rehnström on julkaissut kolmannen huilunsoiton opetusmateriaalinsa Improkatin ABC -Kappaleita ja harjoituksia huilulle. Aikaisemmin Katrilta on ilmestynyt Huiluvelhon käsikirja (2021, BoD) ja Sävel on vapaa! (2013, Riffi) yhdessä Annika Gummerus-Putkisen kanssa. Improvisaatio ja musiikin eri tyylilajit ovat lähellä Katrin sydäntä, ja hänen kirjoistaan välittyy rento ja hauska ote huilun soittamiseen.

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...