Artikkelit ja tiedotteet

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake 

Rovaniemelle sattui erinäisten siirtymisten vuoksi varsin hulvaton huiluviikko huhtikuulle 8.-12.4.2024. Paikkakunnalla vieraili kaksi ulkomaista vierasta: tanskalainen Janne Thomsen jonka varsinkin monet Kuhmon kävijät tietävät ja Tromssasta vieraillut norjalainen Lars Asbjørnsen. 

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Sibelius-Akatemian opiskelijoille järjestetyllä kurssilla oli vankka musiikin tekemisen meininki. Kaksipäiväiselle kurssille oli mahdollista tulla kuuntelemaan intensiivistä kurssia, ja Anna Garzuly-Wahlgrenin laaja-alainen kokemus orkesterisoittajana, kamarimuusikkona ja huilunsoiton sekä kamarimusiikin opettajana välittyi hänen opetuksessaan. Lahjakkaat ja jo pitkälle edistyneet oppilaat omaksuivat nopeasti opetuksessa esille tulleita huilunsoittoon ja musiikin tulkitsemiseen liittyviä asioita.

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Suomen Huiluseura ry:n sääntömääräistä vuosikokousta ja pedipäivää vietettiin 23.3.2024 Tampereella Pirkanmaan musiikkiopiston tiloissa. Pedipäivän teemana oli “Kohti vapaampaa huilunsoittoa”. Perehdyimme hyvällä fiiliksellä kolmen työpajan avulla ergonomisesti rennompaan ja vapaampaan soittoon.  

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Valtakunnalliset Puhallinpäivät järjestettiin 15.-17.3.2024 Hämeenlinnassa. Iloksemme Puhallinpäivien Pikkoloverstaalle saapui pikkolisteja ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan soittajia täydensivät paikalliset hämäläiset ja Panssariprikaatin Varusmiessoittokunnan jääkärit. Tässä mahtavassa 30 soittajan joukossa oli mukana niin harrastelijoita, opettajia kuin oppilaita, joista nuorimmat 9-vuotiaita.

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Kevätaurinko paistaa, eikä kesäkään ole enää kaukana! Huilisteja kutsuvat tänäkin kesänä erilaiset musiikkileirit ympäri Suomen. Alla listaus leireistä ja mestarikursseista, joilla annetaan opetusta huilunsoitossa ja/tai orkesterisoitossa. Tarkistathan tarkemmat tiedot muutosten varalta leirien omilta nettisivuilta. Tarjolla on taas roppakaupalla unohtumattomia leirielämyksiä eri puolilla Suomea!

Artikkeli päivittyy.

Lue lisää...

TFF juhlii viidettä festivaaliaan yhdessä uusien ja tunnettujen huilulegendojen kanssa. 

Lue lisää...

Suomen Huiluseura järjestää vuosikokouksen Tampereella 23.3.2024. Samaan yhteyteen olemme ideoineet pedipäivän teemalla Kohti vapaampaa huilunsoittoa. Tervetuloa!

Lue lisää...

Tampereen konservatorion huilusiskot Annaleena Ilveskivi ja Ulla-Maria Pöyhtäri ideoivat keväällä 2023 opetushallituksen hankerahoitushakuun Pikkolopoppoo - nimisen hankkeen.

Lue lisää...

Amanda Martikainen

Pääsin työstämään syksyllä 2023 Amanda Martikaisen uutta, vasta valmistumassa olevaa soolohuiluteosta josta alkuun tiesimme vain nimen ”Viklo” ja että se tulee olemaan osa Viiankiaapa-sarjaa jonka säveltäjä on valmistelemassa kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2024. 

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Suomen Huiluseuran 40-vuotis juhlavuonna on ilo huomata, että suomalainen huilumusiikki elää ja voi hyvin. Nettisivuiltamme löytyy reilu vuosi sitten julkaistu listaus suomalaisista teoksista huilulle. Päivitämme listaa mahdollisuuksien mukaan ja meille saa myös vinkata listalta puuttuvia teoksia.

Lue lisää...

Suomen huilistit osoittivat, että kilpailua voidaan käydä positiivisessa ja toisia tukevassa hengessä.  Palaute tapahtumasta sekä kilpailijoiden että opettajien suunnalta oli ylistävää. Kilpailijat kokivat saaneensa tapahtumasta lisää innostusta ja uusia avaimia soittoonsa, opettajat kokivat oppilaan ohjaamisen kohti Nuori huilisti -kilpailua ammatillisesti todella kehittäväksi ja innostavaksi. Tapahtuman ilmapiiriä kuvailtiin hyväksyväksi ja kannustavaksi.

Suomen Huiluseura ry järjesti ensimmäisen Nuori Huilisti - kilpailun 3.-5.11.2023 yhteistyössä Musiikkiopisto Juvenalian kanssa. Kansallinen huilukilpailu oli suunnattu 9–19-vuotiaille Suomessa huilunsoittoa opiskeleville lapsille ja nuorille ja kilpailua käytiin kolmessa eri ikäsarjassa. Suurelta osin tapahtuma järjestettiin Musiikkiopisto Juvenalian tiloissa Espoon Leppävaarassa, mutta yhteistyön ansiosta soittajat pääsivät nauttimaan myös musiikkiopiston vieressä sijaitsevan Espoon Sellosalin hienosta akustiikasta. Kilpailun sponsorina toimi helsinkiläinen huilujen erikoisliike Huilupiste. Vuosi 2023 on Suomen Huiluseuran 40v-juhlavuosi ja kilpailu oli yhdistyksen toimintavuoden päätapahtuma. 

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Nuori Huilisti Finaali

Nuori Huilisti kilpailu huipentui suureen finaalikonserttiin Espoon Sellosalissa 5.11.2023. Mikäli konsertti jäi välistä tai haluat palata taitavien nuorien esityksiin ja tunnelmiin uudelleen, voit katsoa konsertin tallenteen alta. 

Lue lisää...

Nuori Huilisti kilpailun palkinnot jaettiin Espoon upeassa Sellosalissa kilpailuviikonlopun päätteeksi. Lue lisää palkinnoista ja taitavista nuorista huilisteista.

Lue lisää...

Kuva Paavo Ilves

Kuhlau-huilukilpailut järjestettiin tänä vuonna 20. kerran Saksan Uelzenissa ja intouduimme opettajamme houkuttelemana osallistumaan. Emme kumpikaan olleet aiemmin kilpailleet, saati edes ajatelleet kilpailuihin osallistumista, mutta duettona kisareissu ei tuntunut mahdottoman pelottavalta! Tavoitteena oli valmistautua mahdollisimman hyvin ja selvitä kisapaikalle. Toiselle kierrokselle pääsy olisi siis ollut upeaa ja voitto itsessään. 

Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää...

Ensimmäisen Nuori Huilisti -kilpailun finaali käydään Sellosalissa Espoon Leppävaarassa 5.11.2023 klo 15.00.

Finaalikonsertti on Suomen Huiluseuran 40v. juhlavuoden päätapahtuma, jossa tuomme esille suomalaisia taitavia huilisteja sekä suomalaista huilumusiikkia. 

Lue lisää...