Suomalainen huilumusiikki

Suomen Huiluseura ry ylläpitää listausta suomalaisten säveltäjien teoksista huilulle noin 1900-luvulta tähän päivään. Tälle sivustolle on koottu teoksia soolohuilulle, huilulle ja orkesterille,  huilulle ja pianolle sekä erilaisille kamarimusiikkikokoonpanoille. Pedagogiset kokoelmat ovat omassa kategoriassaan. 

Kuva ShutterstockTeokset on luetteloitu aakkosjärjestykseen säveltäjän sukunimen mukaan. Listauksessa on kirjattu ylös teoksen kokoonpano, sävellysvuosi, kantaesitys, kesto, sekä julkaisu-, saatavuus- ja muut tiedot kirjainkoodein. Osa teoksista löytyy Suomen Huiluseura ry:n kirjastosta Tampereelta. Näitä nuotteja seuran jäsenten on mahdollisuus lainata, lue lisää nuottikirjaston sivuilta

Luettelossa esiintyvät kirjainkoodit:

  • E = Teos on kustannettu
  • N = Teoksesta on nuotti
  • P = Teos on pedagoginen (musiikkiopistotaso)
  • R = Teoksesta on äänite
  • K = Teos löytyy SHS:n kirjastosta Tampereelta

Pyrimme päivittämään listausta ja lisäämään mukaan uusia teoksia. Toivomme vinkkejä listalta puuttuvista sävellyksistä, voit lähettää tiedot meille täyttämällä oheisen lomakkeen. Otathan myös yhteyttä jos huomaat, että listalla on virheellistä tai vanhentunutta tietoa.

ILMOITA LISTALTA PUUTTUVA TEOS

ILMOITA MUUTOKSESTA

 

Suomalaiset huiluteokset

 

Suomalaisia huilusäveltäjiä

Suomen huiluseura pyrkii edistämään suomalaista huilutaidetta. Esittelemme tulevaisuudessa lisää suomalaisia huilusäveltäjiä ja heidän tuotantoaan. 

HERBERT LINDHOLM

herba70vSuomalainen huilisti ja merkittävä huilupedagogi Herbert Lindholm aloitti sävellystyönsä vasta 40-vuotiaana, mutta on siitä huolimatta ollut varsin tuottelias huilumusiikin säveltäjä. Hän yhdistää perinteistä ja modernia soittotyyliä sekä pyrkii säveltämään huilulle ominaisesti, tavoitteenaan mukavasti soitettavat huiluteokset.

LUE LISÄÄ, Huiluperintöä Kuopiosta

Herbert on tarjonnut huilukirjastonsa Suomen Huiluseuran käyttöön. Sivustolle kirjautuneet SHS:n jäsenet voivat tulostaa teoksia omaan käyttöönsä. Teokset ovat myös ostettavista Music Finlandin nettisivuilta.

KURKISTA HERBERTIN HUILUKIRJASTOON