Select your language

News and Articles

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake 

TFF juhlii viidettä festivaaliaan yhdessä uusien ja tunnettujen huilulegendojen kanssa. 

Tampere Flute Fest sai alkunsa halusta tukea ja inspiroida nuorta sukupolvea. Samalla se tarjoaa kansainvälisen kattauksen artisteja festivaaliyleisölle. Ensimmäinen festivaali järjestettiin kokonaan etänä vuonna 2020 ja tästä lähtien festivaali on jatkanut vuosittain kasvuaan tärkeäksi osaksi huilumaailmaa. Viiden vuoden aikana festivaali on esitellyt lukuisia tunnettuja huilisteja ympäri maailman, kuten Karin Bonellin, Silvia Careddun ja Sebastian Jacotin, joiden soitosta sekä opetuksista on festivaaliyleisö päässyt nauttimaan. TFF on keskittynyt myös nostamaan esille musiikkia ympäri maailman, kuten viime vuoden Mundo -teemaisella festivaalilla pääsimme kuulemaan.

Kaiken tämän lisäksi festivaali on pysynyt uskollisena alkuperäiselle ajatukselleen uuden sukupolven inspiroimisesta. TFF tarjoaa nuorille muusikoille korvaamattomia oppeja järjestämällä kansainvälisiä kilpailuja, webinaareja, työpajoja, mestarikursseja ja muita koulutusohjelmia. Musiikin lisäksi TFF opettaa tulevaisuuden muusikoille, opettajille ja johtajille tärkeitä taitoja ja arvoja, kuten yrittäjyys, mentorointi, ystävyys ja rohkeus. TFF:n tavoitteena on auttaa nuoria löytämään itselleen merkityksellinen ura samalla vaalien korkeatasoista muusikkoutta. Kaikki nämä arvot näkyvät myös vuoden 2024 festivaalilla. 

Tämän vuoden festivaali ”Legends” juhlistaa kaikkien aikojen legendaarisimpia huilisteja, säveltäjiä ja teoksia. Taiteilijavieraiksi saapuvat muun muassa Denis Bouriakov (Los Angelesin filharmonikot), Patrick Gallois, Carol Wincenc (The Juilliard School) ja Sébastian Jacot (Berliinin filharmonikot). Festivaali järjestetään 26.-28.4.2024 Finlaysonin alueella Tampereen keskustassa.

Ohjelmassa on lukuisia mestarikursseja huilulle ja piccololle, joista pääsevät nauttimaan sekä mestarikurssille osallistuvat että festivaaliyleisö. Mestarikurssin opettajina toimivat esimerkiksi Denis Bouriakov ja Sébastian Jacot. Työpajoissa aiheina ovat muun muassa kiertoilmahengitys, vaihto huilusta piccoloon, koesoitot ja irlantilainen kansanmusiikki.

Festivaalille on hyvä ottaa oma huilu mukaan, koska ohjelma pitää sisällään myös edistyneiden huilukuoron, jossa soitetaan Gareth McLearnonin sovituksia. Ensiesityksensä saa uusi, huikea elokuvamusiikkisikermä “So Many Themes, So Little Time”.  Näytteilleasettajina ovat tänä vuonna muun muassa Altus, Parmenon, Haynes, Burkart, Powell, Fluterscooter, Huilupiste, Pere Alcón Flutes, Abell Flutes, CE Flute Invention, ja Soitin Laine Oy. 

Viikonlopun aikana 15 nuorta huilistia Euroopasta ja Yhdysvalloista kilpailee kahdessa kansainvälisessä kilpailussa. Kilpailu on erinomainen tilaisuus saapua kuulemaan sekä kannustamaan tämän hetken taitavimpia nuoria huilisteja. TFF haluaa kunnioittaa edesmennyttä säveltäjää Kaija Saariahoa ja kaikki Young Artist -kilpailun semifinalistit soittavat hänen teoksensa Laconisme de l’aile . Paras Saariahon tulkitsija palkitaan Suomen Säveltäjät ry:n erikoispalkinnolla.

Missionsa mukaisesti TFF haluaa inspiroida ja tukea erityisesti tulevia huilistipolvia. Alle 19-vuotiaiden oma junioreiden ja nuorten ohjelma tarjoaa resitaalien ja kilpailujen lisäksi työpajoja (mindfulness, harjoitteluvinkkejä, improvisointia) sekä junioreiden ja nuorten oman huilukuoron. Junioreiden ja nuorten mestarikurssien opettajina toimivat Carol Wincenc ja Erin Bouriakov (University of California, Los Angeles) sekä Hanna Kinnunen (Sibelius-Akatemia) ja Sami Junnonen. Hakemukset mestarikursseille (15.3. mennessä) ja ilmoittautuminen junioreiden ja nuorten ohjelmaan sekä huilukuoroon (1.4. mennessä) löytyvät ilmoittautumissivulta. Toivomme mahdollisimman monen nuoren pääsevän osaksi tätä inspiroivaa ohjelmaa! 

Koko viikonlopun Early bird -festivaalipassit ovat myynnissä 1.4. saakka, joten muista varmistaa paikkasi festivaalilla ennen huhtikuuta! Early Bird -lippujen jälkeen myyntiin tulee vain päiväpasseja. TFF-jäsenille kaikki festivaalipassit ovat 20% edullisempia sekä Junioreiden ja nuorten -ohjelma kokonaan ilmainen. Ilmoittautuminen jäseneksi ja nyt myynnissä oleva Early bird -viikonloppupassi löytyvät ilmoittautumissivulta ja huhtikuussa myyntiin tulevien muiden passien hinnat Festivaalipassit-sivulta.

Tulevaisuudessa TFF toivoo jatkavansa nuorien tukemista kohti merkityksellistä uraa ja muusikkoutta. Tästä ensimmäinen esimerkki onkin vuonna 2025 järjestettävä TFF:n sisarfestivaali Puerto Rico Flute Festival, joka San Juanissa jatkaa TFF:n viitoittamalla tiellä, uutta huilistien sukupolvea innostaen ja kannustaen. 

Tärkein osa festivaaliamme ovat festivaalivieraat, jotka luovat lämpimän ja tervetulleen tunnelman. Haluammekin jo nyt kiittää teitä kaikkia, jotka olette meitä tukeneet vuosien varrella ja toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jokaisen jo tutun sekä uuden festivaalivieraan vuoden 2024 festivaalillemme! 

Tervetuloa huilukaupunki Tampereelle!

TFF 2024