Select your language

News and Articles

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake 

Suomen kesässä on huilumusiikkia rikkaasti tarjolla. Konsertoinnin lisäksi suomalaiset huilutaiteilijat ovat myös aktiivisesti järjestämässä musiikkitapahtumia. Näistä nostamme tähän artikkeliin esille kaksi. Jyväskylä Sinfonian huilisti Aapo Järvinen on aisaparinsa pianisti Fanny Söderströmin kanssa vastuussa kuudetta kertaa toteutettavasta Toivakan kamarimusiikkifestivaalista. Ensimmäistä kertaa järjestettävää Sinetän musiikkijuhlaa luotsaa Lapin musiikkiopiston huilunsoiton lehtori Laura Raudaskoski. Esitimme heille muutaman kysymyksen jotta nämä tapahtumat tulisivat tutuksi Suomen huiluväelle.

Register to read more …

Amerikassa kaikki on suurempaa – myös huilut. Suurien ja matalien huilujen harrastajia hemmoteltiin huhtikuisena pitkänä viikonloppuna Yhdysvaltain pääkaupungin liepeillä Hilton -ketjun konferenssihotellissa, joka tarjosi riittävän tilavat puitteet kaikenlaisille ja -kokoisille esityksille, esittelyille ja luennoille.

Register to read more …

Lähdimme oppilaani Lidia Siepin ja hänen huilua soittavan ystävänsä kanssa tutustumaan Tampere Flute Festeille tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Lidia voitti syksyllä Suomen Huiluseuran Nuori Huilisti -kilpailuissa ikäsarjansa, ja ystävällisesti TFF tarjosi esiintymismahdollisuuden sarjojensa voittajille. 

Register to read more …

Tampere Flute Fest tarjosi Suomen Huiluseuran järjestämän Nuori Huilisti 2023 -kilpailun voittajille palkinnoksi esiintymismahdollisuuden Tampere Flute Fest -tapahtumassa 2024. Tapahtuma on jo aivan ovella ja Nuori Huilisti -sarjojen voittajat Seela Latonen, Lidia Sieppi ja Sonja Kujala esiintyvät Talent from Home -konsertissa tapahtuman päätöspäivänä su 28.4. klo 14.00.

Read more …

Rovaniemelle sattui erinäisten siirtymisten vuoksi varsin hulvaton huiluviikko huhtikuulle 8.-12.4.2024. Paikkakunnalla vieraili kaksi ulkomaista vierasta: tanskalainen Janne Thomsen jonka varsinkin monet Kuhmon kävijät tietävät ja Tromssasta vieraillut norjalainen Lars Asbjørnsen. 

Register to read more …

Sibelius-Akatemian opiskelijoille järjestetyllä kurssilla oli vankka musiikin tekemisen meininki. Kaksipäiväiselle kurssille oli mahdollista tulla kuuntelemaan intensiivistä kurssia, ja Anna Garzuly-Wahlgrenin laaja-alainen kokemus orkesterisoittajana, kamarimuusikkona ja huilunsoiton sekä kamarimusiikin opettajana välittyi hänen opetuksessaan. Lahjakkaat ja jo pitkälle edistyneet oppilaat omaksuivat nopeasti opetuksessa esille tulleita huilunsoittoon ja musiikin tulkitsemiseen liittyviä asioita.

Register to read more …

Suomen Huiluseura ry:n sääntömääräistä vuosikokousta ja pedipäivää vietettiin 23.3.2024 Tampereella Pirkanmaan musiikkiopiston tiloissa. Pedipäivän teemana oli “Kohti vapaampaa huilunsoittoa”. Perehdyimme hyvällä fiiliksellä kolmen työpajan avulla ergonomisesti rennompaan ja vapaampaan soittoon.  

Register to read more …

Valtakunnalliset Puhallinpäivät järjestettiin 15.-17.3.2024 Hämeenlinnassa. Iloksemme Puhallinpäivien Pikkoloverstaalle saapui pikkolisteja ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan soittajia täydensivät paikalliset hämäläiset ja Panssariprikaatin Varusmiessoittokunnan jääkärit. Tässä mahtavassa 30 soittajan joukossa oli mukana niin harrastelijoita, opettajia kuin oppilaita, joista nuorimmat 9-vuotiaita.

Register to read more …

Kevätaurinko paistaa, eikä kesäkään ole enää kaukana! Huilisteja kutsuvat tänäkin kesänä erilaiset musiikkileirit ympäri Suomen. Alla listaus leireistä ja mestarikursseista, joilla annetaan opetusta huilunsoitossa ja/tai orkesterisoitossa. Tarkistathan tarkemmat tiedot muutosten varalta leirien omilta nettisivuilta. Tarjolla on taas roppakaupalla unohtumattomia leirielämyksiä eri puolilla Suomea!

Artikkeli päivittyy.

Read more …

TFF juhlii viidettä festivaaliaan yhdessä uusien ja tunnettujen huilulegendojen kanssa. 

Read more …

Suomen Huiluseura järjestää vuosikokouksen Tampereella 23.3.2024. Samaan yhteyteen olemme ideoineet pedipäivän teemalla Kohti vapaampaa huilunsoittoa. Tervetuloa!

Read more …

Tampereen konservatorion huilusiskot Annaleena Ilveskivi ja Ulla-Maria Pöyhtäri ideoivat keväällä 2023 opetushallituksen hankerahoitushakuun Pikkolopoppoo - nimisen hankkeen.

Read more …

Amanda Martikainen

Pääsin työstämään syksyllä 2023 Amanda Martikaisen uutta, vasta valmistumassa olevaa soolohuiluteosta josta alkuun tiesimme vain nimen ”Viklo” ja että se tulee olemaan osa Viiankiaapa-sarjaa jonka säveltäjä on valmistelemassa kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2024. 

Register to read more …

Suomen Huiluseuran 40-vuotis juhlavuonna on ilo huomata, että suomalainen huilumusiikki elää ja voi hyvin. Nettisivuiltamme löytyy reilu vuosi sitten julkaistu listaus suomalaisista teoksista huilulle. Päivitämme listaa mahdollisuuksien mukaan ja meille saa myös vinkata listalta puuttuvia teoksia.

Read more …

Suomen huilistit osoittivat, että kilpailua voidaan käydä positiivisessa ja toisia tukevassa hengessä.  Palaute tapahtumasta sekä kilpailijoiden että opettajien suunnalta oli ylistävää. Kilpailijat kokivat saaneensa tapahtumasta lisää innostusta ja uusia avaimia soittoonsa, opettajat kokivat oppilaan ohjaamisen kohti Nuori huilisti -kilpailua ammatillisesti todella kehittäväksi ja innostavaksi. Tapahtuman ilmapiiriä kuvailtiin hyväksyväksi ja kannustavaksi.

Suomen Huiluseura ry järjesti ensimmäisen Nuori Huilisti - kilpailun 3.-5.11.2023 yhteistyössä Musiikkiopisto Juvenalian kanssa. Kansallinen huilukilpailu oli suunnattu 9–19-vuotiaille Suomessa huilunsoittoa opiskeleville lapsille ja nuorille ja kilpailua käytiin kolmessa eri ikäsarjassa. Suurelta osin tapahtuma järjestettiin Musiikkiopisto Juvenalian tiloissa Espoon Leppävaarassa, mutta yhteistyön ansiosta soittajat pääsivät nauttimaan myös musiikkiopiston vieressä sijaitsevan Espoon Sellosalin hienosta akustiikasta. Kilpailun sponsorina toimi helsinkiläinen huilujen erikoisliike Huilupiste. Vuosi 2023 on Suomen Huiluseuran 40v-juhlavuosi ja kilpailu oli yhdistyksen toimintavuoden päätapahtuma. 

Register to read more …