News and Articles

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake 

Suomen Huiluseura ry:n materiaalipankki on täydentynyt laajalla listalla suomalaisten säveltäjien huiluteoksia. Lista on avoin ja ilmainen kaikille huilumusiikin ystäville Suomessa ja ympäri maailmaa.

Suomalainen musiikki etusivuSuomalainen huilumusiikki -sivusto sai alkunsa listauksesta, joka oli Huiluseuran ensimmäisillä nettisivuilla 1990-luvulla. Vanhassa listassa oli teoksia n. 1960-1990 luvuilta ja nyt listaus on päivitetty tähän päivään, unohtamatta muutamia tunnettuja kappaleita 1900- luvun alusta. Listalta löytyy teoksia soolohuilulle, huilulle ja orkesterille, huilulle ja pianolle sekä erilaisille kamarimusiikkikokoonpanoille. Myös pedagogiset kokoelmat ovat omassa osiossaan. Osa teoksista löytyy Huiluseuran kirjastosta Tampereelta ja ne ovat seuran jäsenten lainattavissa.

Listauksen lisäksi sivustolla tullaan esittelemään eri huilusäveltäjiä ja heidän tuotantoaan. Tällä hetkellä esittelyssä on jo Herbert Lindholm ja hänen Huiluseuralle antamansa tuotanto. Pyrimme pitämään sivuston ajan tasalla ja lisäämään mukaan uusia sävellyksiä. Sivustolta löytyykin lomake, jolla voi ilmiantaa listalta puuttuvia sävellyksiä.

Suomen Huiluseura ry oli mukana tukemassa Tampere Flute Festin “Jää” gaalakonserttia, jossa esitetään muun muassa suomalaisten säveltäjien musiikkia. Suomalainen huilumusiikki- listaus julkaistiin vuoden 2022 Tampere Flute Festin aikana.

Lämmin kiitos kaikille, jotka ovat auttaneet listan tekemisessä. Erityskiitokset panostuksesta Sami Junnoselle, Malla Vivolinille ja Lauri Toiviolle! Tervetuloa etsimään ja löytämään huilumusiikin sinivalkoisia helmiä!

Suomalaisen huilumusiikin listaus

shutterstock Fl solo