Konserter och evenemang

• Anton Drvorak: Slaavilaiset tanssit  op. 46
  • Felipe Lara
    Double Concerto (kantaesitys)

HKO, Susanna Mälkki ja kaksi musiikillisten raja-aitojen yli, ali, läpi ja ohi itsevarmasti rymistelevää muusikkoa USA:n itärannikolta esittävät uuden teoksen yhdeltä maailman kuumimmista nykysäveltäjistä. Supertähdet Esperanza Spalding ja huilisti Claire Chase tarjoavat lavakarismaa ja katu-uskottavuutta väreilevän illan. Felipe Laran uusi teos on Helsingin kaupunginorkesterin ja Los Angeles Philharmonicin yhteinen tilaus, jonka maailmankantaesitys kuullaan Helsingissä.

HKO Screen -verkkokonsertti Yle Radio 1, Yle Areena ja HKO Screen -mobiilisovellus.

maanantai, 27.9.2021 klo 19.00–20.30 (ei väliaikaa)

Helsingin Musiikkitalo, Paavo-sali

Liput alkaen 18 € / 6,50 €

Manca Dornik, harmonikka
Iida-Vilhelmiina Sinivalo, sello
Sami Junnonen, huilu
Tuomas Turriago, piano
Linnea Casserly, laulu ja nokkahuilu

Ohjelmassa sello ja harmonikka esiintyvät yhdessä elektroniikan, huilu pianon ja nokkahuilu jopa soittajan oman lauluäänen kanssa. Teosten teemat heijastelevat globaaleja yhteiskunnallisia ongelmia ja käsittelevät niihin liittyviä tunnereaktioita ja ratkaisuvaihtoehtoja.

Ohjelma:

• Jon Paul Mayse (s. 1991): Head.space (kantaesitys)
  • Asta Hyvärinen (s. 1963): Wired
  • Roope Mäenpää (s. 1990): Sonaatti (huilu ja piano, kantaesitys)
  • Maria Kallionpää (s. 1981): La Danza Invisible del Agua (huilu ja piano, kantaesitys)
  • Tuomas Turriago (s. 1979): Sonaatti (huilu ja piano)
  • Jonas Marti (s. 1992): Alone

Lisätietoja tapahtuman sivuilta

Katsottavissa Yle Areenassa

RSOn muusikot, Yuki Koyama - huilu

• Kaija Saariaho: Laconisme de l'aile
  • J. S. Bach: Sonaatti g-molli BWV 1020
  • Anna Meredith: A Short Tribute to Teenage Fanclub
  • Maurice Ravel: Johdanto ja allegro
  • Sebastian Fagerlund: Oktetto "Autumn Equinox"

Äänitetty 24.3.2021

Katsottavissa You Tubessa

Tapiola Sinfonietta

Janne Nisonen, kapellimestari
Emily Beynon, huilu

• Hans Abrahamsen: Satukuvia
  • Carl Vine: ’Pipe Dreams’ konsertto huilulle ja jousiorkesterille, Suomen ensiesitys
  • Robert Schumann: Satukuvia op. 113
    * Väliaika 7 minuuttia: haastattelu
  • Erich Korngold: Satukuvia op. 3
    * Väliaika 7 minuuttia: haastattelu
  • Claude Debussy: Faunin iltapäivä, duo huilulle ja pianolle

Tapiola Sinfoniettan vieraana on Concertgebouw-orkesterin soolohuilisti Emily Beynon, joka tulkitsee Carl Vinen huilukonserton Pipe Dreams. Virtuoosisessa teoksessa tavoitellaan unelmia, niin soittajan kuin soittimen itsensä, kuvailee teoksen säveltäjä.
Janne Nisosen johdolla sukelletaan myös satujen maailmaan: ohjelmassa on Satukuvia kolmelta eri säveltäjltä. Konsertin väliajoilla kuullaan Kimmo Korhosen taiteilijahaastatteluja

Lisätietoa tapahtuman sivulta

KATSOTTAVISSA YLE AREENA

Helsingin kaupunginorkesteri

Susanna Mälkki, kapellimestari / dirigent / conductor
Claire Chase, huilu / flöjt / flute

• Siri Brander (sov. / arr. A.E. Westerlind)
    Elegie
  • Felipe Lara
    Meditation and Calligraphy
  • Kaija Saariaho
    Aile du Songe huilulle ja orkesterille
  • Joseph Haydn
    Sinfonia nro 92 “Oxford”

Claire Chase, ”aikamme merkittävin huilisti” (The New York Times) ja ”modernin huilun nuori tähti” (The New Yorker) on soittanut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli tuhat kantaesitystä kuudella mantereella. Kaija Saariaholle huilu on läheinen soitin, koska sen äänessä on alati aistittavissa hengitys. Teoksessa Aile du Songe huilu on lintu, jonka lento on vertauskuvana elämän mysteereille.

Lisätietoa tapahtuman sivulta

La 21.2.2022, klo 15.00
Pyynikkisali, Tampereen konservatorio
F.E.Sillanpään katu 9, Tampere

Tampereen huiluklubi kunnioittaa yhdistyksen perustajaa William Dyeria sekä juhlii 40 vuotista taivaltaan konsertin muodossa.

Ohjelmassa huilumusiikkia vaihtelevin kokoonpanoin ja solistein. Ohjelmassa kuullaan myös tilaussovitus suurelle huiluyhtyeelle (J.P.Lehto).

Lisätietoja tapahtuman sivulta

Tälle sivulle kerätään tietoja kiinnostavista konserteista ja tapahtumista.
Täyttämällä lomakkeen voit lähettää tiedot konsertista kätevästi sivuston ylläpidolle. Voit ilmoittaa meille myös tulevasta tapahtumasta laittamalla sähköpostia. Liitä mukaan  kuva ilmoitusta varten sekä linkki tapahtuman nettisivuille.