Artiklar och nyhetsbrev

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake 

Su 21.9.2014, klo 16.00,
Jed Wenzt, traverso,
Aapo Häkkinen, cembalo, Camerata, Musiikkitalo, Helsinki.

Jed Wentz on amerikkalainen traversisti ja  kapellimestari. Hän on vanhanmusiikin yhtyeen, Musica ad Rhenumin perustaja ja esiintyy heidän kanssaan säännöllisesti sekä solistina että kapellimestarina. Wentz opettaa traversoa Amsterdamin konservatoriolla ja luennoi vanhan musiikin esityskäytännöistä muun muassa Lontoon Royal Academy of Musicissa.

 

Aapo Häkkinen jätti Jed Wentzin varjoonsa rohkealla karakterisoinnillaan: ensimmäisen osan ranskalaistyyliset koristelut täyttivät salin raikkaalla ja ryöppyävällä cembalonsoinnilla.                   

Toisessa kappaleessa Wentz löysi uutta energiaa, minkä ansiosta cembalon ja traverson välinen dialogi säilyi vaivattomana ja resonoivana. Wentz on levyttänyt sekä Locatellin että Händelin sonaatit, mistä voi johtua myös se, että näiden teosten tulkinnat erottuivat selkeästi muista teoksista dynaamisilla ja hienovivahteisilla fraseerauksillaan.

Wentz haparoi paikoin ja hänen ajoittainen huolimattomuutensa heijastui musiikillisen ilmaisun passiivisuutena. Konserttiohjelma oli kuitenkin erittäin mielenkiintoinen ja monikerroksinen, sillä se toi esille barokin eri tyylilajeja ja antoi traversolle mahdollisuuden hyödyntää värispektriään laajasti. Teokset eivät ole keskeistä traversorepertuaaria, minkä vuoksi olikin hyvä, että Wentz hyödynsi sivistystään ja esitteli jokaisen teoksen lyhyesti ennen soittoa.