Select your language

News and Articles

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake 

Suomen Huiluseura järjestää vuosikokouksen Tampereella 23.3.2024. Samaan yhteyteen olemme ideoineet pedipäivän teemalla Kohti vapaampaa huilunsoittoa. Tervetuloa!

Tapahtuma järjestetään Tampereella Pirkanmaan musiikkiopistossa, osoitteessa Eteläpuisto 4.  

Aikataulu

  • 12.00-12.45 Alkulämmittely.  Annaleena Jämsä, MuM, Tampere filharmonia
  • 12.45-14.15 Liikkeellisiä kokemuksia ja oivalluksia Feldenkrais ®- menetelmän avulla. Eeva Heikkilä, MuM & fysioterapeutti, Feldenkrais -ohjaaja
  • 14.15-15.15 LOUNAS
  • 15.15-16.00 SHS vuosikokous ja kahvitarjoilu kokouksen osallistujille
  • 16.00-17.30 Kehon tietoisuuden lisääminen Method- Putkisto®- menetelmällä. Katariina Välimäki, musiikkipedagogi YAMK & Method Putkisto ohjaajakoulutettava

 

Esittely

Annaleena Jämsä

Tampere Filharmonian huilun äänenjohtaja Annaleena Jämsä on työskennellyt aiemmin huilun äänenjohtajana Oulu Sinfoniassa ja Kymi Sinfoniettassa, sekä vuorottelevana soolohuilistina Oslon filharmonikoissa ja Norjan kansallisoopperan orkesterissa. Orkesterimuusikkona hän on avustanut lisäksi useissa pohjoismaisissa orkestereissa. Orkesterityönsä rinnalla hän opettaa huilunsoittoa TAMK Musiikissasekä mestarikursseilla ja on kansainvälisesti konsertoivan Oslo Kammerakademi -kamariyhtyeen jäsen.

Solistina Jämsä on esiintynyt mm. Jyväskylä Sinfonian, Oulu Sinfonian, Kemin ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, Kaartin soittokunnan sekä Tampere Filharmonian kanssa. Annaleena voitti Lahden valtakunnallisen puhallinkilpailun huilusarjan ja parhaan puupuhaltajan palkinnon vuonna 2003. Crusell- huilukilpailussa vuonna 2001 hänelle myönnettiin Pro Musica-stipendi.

Jämsän opintoja Sibelius-Akatemiassa ja Keravan musiikkiopistossa ohjasivat Ilpo Mansnerus, Liisa Ruoho ja Marja-Leena Mäkilä.

 

Eeva Heikkilä

Eeva Heikkilä (MuM) toimi Radion sinfoniaorkesterin 2. soolohuilistina vuosina 1991–2017. Sitä ennen hän kuului Helsingin kaupunginorkesterin soittajistoon ja toimi huilunsoiton opettajana mm. Päijät-Hämeen konservatoriossa. Tällä hetkellä hänen kiinnostuksen kohteensa on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja toimintakyky. Eeva on opiskellut fysioterapeutiksi Lahdessa LAB-ammattikorkeakoulussa, jossa hän teki opinnäytetyönsä huilistin ranteen ja käden yliliikkuvista nivelistä. Vuonna 2020 Eeva valmistui Feldenkrais®-ohjaajaksi Lontoon koulutuksesta ja ohjaa Feldenkrais®-ryhmätunteja mm. Espoon työväenopistossa. Lisäksi Eeva on opiskellut ja opettanut Body Mappingia sekä suorittanut Sounder Sleep System™ -ohjaajakoulutuksen.  

Feldenkrais®

Feldenkrais®-menetelmä on kokonaisvaltainen oppimismenetelmä, jonka avulla voi syventää tietoisuutta ja lisätä kehontuntemusta sekä löytää uusia kevyempiä ja sujuvampia tapoja liikkua ja toimia. Menetelmässä on kaksi työskentelymuotoa: ryhmätunnit ja yksilöohjaus. Feldenkrais®-tunneilla opitaan havainnoimaan omaa toimintaa lempeiden ja hienovaraisten, joskus myös melko epätavanomaisten, liikkeiden avulla. Toiminnassa on liikkeen lisäksi aina tietyissä määrin läsnä myös aistiminen, tunteminen ja ajattelu.

Feldenkrais®-menetelmä sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille. Siitä voivat hyötyä niin tanssijat, muusikot ja urheilijat kuin tietokoneen ääressä työskentelevät tai hoitotyötä tekevät. Menetelmä sopii hyvin ikäihmisille, ja sitä voidaan käyttää myös vauvojen ja lasten kanssa sekä osana kuntoutusta.

Lue lisää Feldenkrais®-menetelmästä

 
Katariina Välimäki 

Katariina Välimäki (musiikkipedagogi YAMK) toimii tällä hetkellä huilunsoiton opettajana Sastamalan musiikkiopistossa. Töiden ohessa hän opiskelee Method Putkisto syvävenyttelyohjaajaksi ja Method Putkisto 3 D Luonnollinen Kasvoklinikkaohjaajaksi. Kesällä 2023 Katariina valmistui lasten ja nuorten joogaohjaajaksi RCYT 95h. Lisäksi hän on opiskellut Body Mapping -menetelmää Liisa Ruohon ja Vanessa Breault Mulveyn johdolla. Katariina on käynyt myös Aleksander- ja Feldenkrais -menetelmien tunneilla. Tammikuussa 2024 Katariina aloitti improvisaatiokoulutuksen, jonka ohjaajina toimivat Sibelius-Akatemian Teemu Kide MuT, Emma Verma MuM ja Miina Virtanen musiikkiterapeutti.

Method Putkisto®   

Method Putkisto -menetelmä on suomalainen kehonhallintamenetelmä. Sen on kehittänyt Marja Putkisto ja sen juuret ovat jo 1990 -luvulla. Menetelmää työstettiin tuolloin muun muassa Suomen Kansallisbaletin tanssijoiden ja Sibelius-Akatemian kanssa. Menetelmä perustuu ajatukseen siitä, että kun lihas kiristyy, niin se lyhenee ja vääntää tällöin luuston huonoon asentoon. Lihasta tarkasti pidentämällä ja venyttämällä palautetaan luusto ja nivelet takaisin keskiasentoon. Tämä mahdollistaa sen, että keho voi asettua hyvään ryhtiin ja se on vapaa liikkumaan. Syvävenyttely pitää sisällään 4 liikerepertuaaria. Dynaaminen syvävenyttely palauttaa luut ja nivelet keskiasentoon, syväjumpalla vahvistetaan ryhtiä ja sitä ylläpitäviä lihaksia, syvähengityksellä nostetaan ylävartalo kannatukseen ja liikkuvalla lämmittelyllä päästään kiinni liikkeeseen. Method Putkisto on siis oppi omasta kehosta. Harjoitteista saa työkaluja, joiden avulla pystyy parantamaan omaa asentoaan ja olotilaansa arjen keskellä.

 

Yleistä tietoa päivästä

PMOPirkanmaan musiikkiopisto, Kuva Rea MetsähonkalaOta mukaasi mukavat lämpimät vaatteet (myös sukat), joissa on hyvä liikkua. Mikäli matkassasi kulkee näppärästi myös jumppamatto, kannattaa se tuoda mukanasi. 

Lounastauolla voi omakustanteisesti ruokailla lähistöltä (600m) löytyvissä ruokapaikassa; pizzeria Drina. Musiikkiopistolla voi myös lämmittää omia eväitä. 

Musiikkiopiston pihaan mahtuu 10-15 autoa. Lähikaduilta löytyy maksullisia parkkipaikkoja (maksullinen klo 16 saakka).

Samalla reissulla voit käydä tutustumassa myös Suomen Huiluseuran kirjastoon Pirkanmaan musiikkiopiston tiloissa. 

Päivän ohjelma klo 12-17.30 on Huiluseuran jäsenille ja Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaille ja opettajille ilmainen. Muille hinta on 15€ aikuiset/ 10€ alle 25- vuotiaat. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköposti jäsensihteerillemme Eevalle. Mahdolliset maksutiedot saat ilmoittautuessasi. Liitä postiin seuraavat tiedot: Nimi, osallistutko koko päivän ohjelmaan, otatko mukaasi eväät vai ruokailetko lähiravintolassa. 

Ilmoittaudu tästä 

 

Annaleenan kuva: Sakari Röyskö, Katariina Välimäen kuva: Jenni Laura Media