Select your language

News and Articles

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake 

Ludwig Böhm kertoo esi-isänsä Theobald Böhmin elämästä, keksinnöistä ja saavutuksista. Sibelius-Akatemian huiluopiskelijat ja kamaripianistit esittävät Böhmin tuotannosta harvemmin soitettuja herkkupaloja. 

Saksalainen Theobald Böhm (1794-1881) on kaikkien aikojen tunnetuin huilunrakentaja. Böhmin vuonna 1847 kehittämä huilumalli on edelleen käytössä jokseenkin sellaisenaan. Böhm oli myös yksi aikansa merkittävimmistä huiluvirtuooseista ja arvostettu pedagogi. Hän oli myös varsin tuottelias säveltäjä ja sovittaja. Lisäksi hän oli keksijä ja monipuolisesti toimelias idealinko. Soitinrakennuksen ohella hän tuotti keksintöjä mm. kone- ja metalliteollisuudelle!

Bohm2Ludwig BöhmLudwig Böhm on Theobald Böhmin jälkeläinen suoraan alenevassa polvessa. Ludwig on ottanut elämäntehtäväkseen esi-isänsä perinnön vaalimisen. Hän on kerännyt koko Theobaldin sävellystuotannon ja sovitukset yhteen, ja tehnyt näistä uudet editiot musiikkitieteilijä Raymond Meylanin kanssa, kriittisin kommentein varustettuna. Ludwig Böhm on ollut myös perustamassa kansainvälistä Theobald Böhm -huilukilpailua, joka pidetään kolmen vuoden välein Theobaldin kotikaupungissa Münchenissä. 

Ludwig Böhm kiertää säännöllisesti kertomassa kuuluisasta esi-isästään huilufestivaaleilla ja musiikkioppilaitoksissa. Maaliskuun lopulla vuorossa ovat Helsingin, Tukholman ja Kööpenhaminan musiikkiakatemiat. Helsingin tapahtuma järjestetään tiistaina 28. maaliskuuta klo 19 Musiikkitalon Camerata-salissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Tarkempi ohjelma löytyy Uniartsin tapahtumasivulta. Kannattaa tulla paikalle – tämä tilaisuus ei toistu!

 

Lisätietoa:  

https://theobald-boehm-archiv-und-wettbewerb.de/Biography