News and Articles

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake 

Saimme kokea erittäin piristävän huilukurssin 26-27.11, opettajanamme  huilutaiteilija Sami Junnonen. Mukaan saimme 10 aktiivioppilasta ja runsaasti passiivioppilaita, osallistujien ikäjakauma oli 8-19 vuotta. Kurssilla oppilaita säesti Ilmo Peitso.

Sami Junnonen Emo 4Samin tapa opettaa on hyvin innostava. Hän käyttää rikasta ja ilmaisuvoimaista kieltä ja demonstroi tietenkin kaikkea kertomaansa itse malliksi soittaen. Sami on tutkinut musiikkia ja huilunsoiton tekniikkaa perinpohjin. On todella hienoa, että hän jakaa auliisti osaamistaan musiikkiopistotasoisille oppilaillekin. Samin opetuksesta saa jokainen irti jotakin, omasta taitotasostaan tai kokemuksestaan riippumatta. Ammattilaisena ja opettajanakin teki heti mieli mennä testaamaan Samin näkökulmia ja vinkkejä kurssipäivän päätyttyä!

Kurssiin liittyvä konsertti kuultiin Tapiolasalin lämpiössä 1.3. Oli oikeastaan todella hyvä, että konsertti ei ollut kurssipäivien yhteydessä. Oppilaat olivat ehtineet maistella ja kokeilla Samin ehdotuksia, ja konserttia odotettiinkin innostunein mielin. Koronarajoitukset väistyivät juuri sopivasti, ja oi sitä juhlaa, kun pääsimme elävän musiikin pariin! Konsertissa soitti myös huikea Tuomas Turriago. Samin ja Tuomaksen yhteistyö oli saumatonta, vuosien yhteistyö todella kuuluu. 

Samin ja Tuomaksen juonnot teosten välissä olivat informatiivisia. Ne taustoittivat esittettäviä kappaleita sopivasti ja toisaalta loivat mukavan tunnelman ja kontaktin yleisön kanssa. 

Oppilaat pitivät kovasti siitä, että Sami ja Tuomas esittivät myös perustason ohjelmaa. Tutut, itsekin opiskellut kappaleet ja niiden haasteet, antoivat sopivaa tarttumapintaa ohjelmaan (mm Jardanyi: Sonatiini, Gluck: Melodie). Näyttävät, haastavat ja erittäin virtuoottiset huilukirjallisuuden helmet sitten kertoivat, miten huikeita taiteilijoita esiintyjät ovatkaan. 

Suosittelemme musiikkiopistoja hyödyntämään Samin opetusta ja konsertteja ympäri Suomen.

 Sami Junnonen Emo 2

 
Espoon musiikkiopiston oppilaiden kertomaa: 

Sami Junnonen Emo 1”Opin Samin kurssilla paljon uusia asioita tekniikkaan liittyen. Sami painotti ilman tärkeyttä, ja kuinka ilman avulla voi saada huilusta vahvemman ja paremman äänen. Hän osasi kertoa asiansa ymmärrettävästi eikä kurssilla soittamista tarvinnut jännittää ollenkaan”. 

”Oli todella opettavainen kurssi joka motivoi työskentelemään itselle vaikeiden asioiden kanssa. Itse opetettavana oleminen oli todella hyödyllistä, mutta myös muiden seuraaminen opetti paljon”.

”Mieleenpainuvinta kurssissa oli Samin demonstraatio ilmaisevasta huilunsoitosta ja miten kommunikoida säestäjän kanssa. Parasta oli kuunnella Samin soittoa!”.

Sami Junnonen Emo 6”Sami rohkaisi innokkaasti tekemään musiikkia, ja omilla demonstraatioilla sai oppilaat musisoimaan rennosti”. 

”Sain huilunsoittoon uudenlaisia näkökulmia Samin opetuksesta. Opetustilanne oli hyvin rento ja hauska!”.

"Samin persoona ja omistautuminen musiikille antoi oppilaalle vinkkejä kokeilla eri tulkintoja ja värejä”. 

”Samin konsertti oli hieno, soitto oli taidokasta ja mielenkiintoista. Oli kiva kuulla tuttuja kappaleita Samin tulkitsemana”.

”Konsertissa oli monipuolisesti ja keskenään erilaista huilumusiikkia. Musiikin ilmaisu oli todella hienoa”. 

”Sami soitti upeasti ja oli erittäin mielenkiintoista kuunnella Samin teosesittelyjä".

"Samin kurssilla soittaessa Sami antoi uusia näkökulmia kappaleeseeni ja opetti uusia tapoja harjoitella soittamista. Muiden soittoa kuunnellessa oppi yhtä lailla uutta".

"Konsertti oli hieno. Siellä kuuli taitavaa huilunsoittoa ja huomasi soitossa samoja asioita, mitä kurssillakin oli oppinut". 

Sami Junnonen Emo 5