Select your language

Concerts & Events

Events

SHS vuosikokous

 Legends TFF 2024

 

 

Tälle sivulle kerätään tietoja kiinnostavista konserteista ja tapahtumista.
Täyttämällä lomakkeen voit lähettää tiedot konsertista kätevästi sivuston ylläpidolle. Voit ilmoittaa meille myös tulevasta tapahtumasta laittamalla sähköpostia. Liitä mukaan  kuva ilmoitusta varten sekä linkki tapahtuman nettisivuille. 

To 19.9.2024 klo 19.00
Lappeenranta-sali, Lappeenranta

Lappeenrannan kaupunginorkesterin yhtyeitä

OHJELMA

  • Atso Almila: Huilukvartetto II, Seamen’s Tale, Merimiehen tarina
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Käyrätorvikvintetto Es-duuri KV 407
  • Bohuslav Martinů: Nonetto

Kuopiolaisen säveltäjän, kapellimestari Atso Almilan (1953-) Merimiehen tarina purjehtii Almilan omalla tyylillä uusklassisessa kehyksessä ja on säveltäjänsä toinen huilukvartetto Kalla-kvartetille vuodelta 2021. Musiikki perustuu osin sinfoniseen runoon Sodan soutumies (2029), joka kuvaa Svensk Sundin meritaistelua vuonna 1790 Suomen rannoilla Kustaa Vaasan ja Katariina Suuren käymässä Ruotsin ja Venäjän sodassa. Merimies on kuvitteellinen hahmo, yhden Gustafin laivan suomalainen soutaja. Teos on myös kunnianosoitus hukkuneille merimiehille ja heidän leskilleen.

Wolfgang Amadeus Mozartin Käyrätorvikvintetto K. 407 on kirjoitettu vuonna 1782 solistiystävälle, juustokauppias ja luonnontorvisti Joseph Leutgebille. Teoksessa tarvitaan yksi venttiilitön luonnonkäyrätorvi, yksi viulu, kaksi alttoviulua ja yksi sello, poiketen tavallisista kahdesta viulusta perinteisessä jousikvartetissa.

Vuonna 1959 vain vähän ennen kuolemaansa Bohuslav Martinů sävelsi Noneton maanmiehilleen Tsekkiläiselle Nonetolle. Teoksessa kajastavat niin kansanmusiikin vaikutus kuin suuri isänmaanrakkaus.

Liput 34 € / 23 €, opiskelijat 8 €.
Alle 16-vuotiaat maksutta.