Concerts & Events

Events

TFF Article photo

Pedipäivä2023

119 A IFFC Bewerbungsplakat 2023 DINA4

Tälle sivulle kerätään tietoja kiinnostavista konserteista ja tapahtumista.
Täyttämällä lomakkeen voit lähettää tiedot konsertista kätevästi sivuston ylläpidolle. Voit ilmoittaa meille myös tulevasta tapahtumasta laittamalla sähköpostia. Liitä mukaan  kuva ilmoitusta varten sekä linkki tapahtuman nettisivuille. 

Ke 19.7.2023 klo 14.00
Ramin konditoria, Kuopio

Kuopion kamarimusiikkiseura KuKaMus ry:n taiteilijat:
Teea Karttunen, huilu
Heidi Miettunen, sello
Natalia Sadovnitchaia, cembalo / piano

BarokkiKuopion perinteisesti avaavassa kahvilakonsertissa tarjoillaan kattaus kesäiseen iltapäivään sopivaa musiikkia kuopiolaisten muusikkojen esittämänä! Samalla voi nauttia Ramin konditorian kertakaikkisen herkullisista antimista.

Ei puro, vaan valtameri pitäisi olla hänen nimensä.”, kerrotaan Beethovenin lausahtaneen esikuvastaan J. S. Bachista (puro on saksaksi Bach). Yksi tämän valtameren huilukirjallisuuden helmistä on Bachin aurinkoa ja valoa tulviva E-duuri sonaatti, jonka Bach sävelsi  vuonna 1741 ollessaan vierailulla Potsdamissa.

Michel Blavet (1700–1768) oli aikansa huiluvirtuoosi sekä säveltäjä, jonka teoksissa luonto ja fantasiamaailma ovat vahvasti läsnä. Luontoteemaan mukaisesti konsertissa kuullaan Blavet’n kuudesta huilusonaatista kaksi: numero 4 La Boucot (kukkakimppu) sekä numero 6 La Lumagne (etana).

Kosmopoliitti Reynold Hahn (1874–1947) on kotoisin Venezuelasta, mutta sittemmin hän muutti Ranskaan ja opiskeli Pariisissa. Hän eli keskellä Pariisin vilkasta kulttuuriyhteisöä ja keräsi vaikutteita niin oman aikansa kuin aiempien vuosisatojen musiikkityyleistä. Hahnin tunnekylläisissä teoksissa Romanesque ja A Chloris on aistittavissa ihmisen ikiaikaisia sisäisiä syviä tuntoja: rakkautta, onnellisuutta ja riipaisevaa kaihoa.

Kesto n. tunti. Vapaa pääsy, käsiohjelmat 10 € etukäteen BarokkiKuopion nettikaupasta tai 30min ennen konsertin alkua konserttipaikalta.