Virtuaalivirtuoosit

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake

kollaasi1kollaasi2
03.10.2020

Suomen Huiluseura pääsee onnekseen toteuttamaan vuoden 2020 jäsentapahtuman melko lailla samalla kokoonpanolla kuin oli alun perin suunniteltu. Ajan haasteet huomioiden toteutamme tapahtuman jäsenille ja vierailijoille turvallisena virtuaalitapahtumana.

Come join us for the Virtual Virtuoso festival! As we were unable to invite our guests of the Finnish Flute Festival live to Helsinki, together we have created great videos for you to enjoy. We hope that this will inspire you and we get to meet again next year in Helsinki at the Finnish Flute Festival 2021. These articles are available for the members of the Finnish Flute Association from October 3rd until the end of this year. Unfortunately the site is only in Finnish, but most of the videos are in English. Let the music speak for itself and have a great festival!

Suomen Huiluseuran Virtuaalivirtuoosit-tapahtuman yhteydessä järjestettiin katselmus kaikille suomalaisille nuorille huilisteille. Sarjoja oli neljä, kolme ikäryhmittäin ja yksi yhtyeille.

Istahda kotisohvallesi Tanskan Radion konserttitalon katsomoon seuraamaan Ulla Miilmannin (huilu) ja Kristoffer Hyldigin (piano) upeaa ja tunnelmallista kamarimusiikkikonserttia. Ohjelmassa on Carl Nielsenin Sumu nousee (The Fog is Lifting), Paul Hindemithin Sonaatti huilulle ja pianolle sekä Samuel Barberin Canzone. Katso myös Ullan suositukset huilua käsittelevästä kirjallisuudesta.

Ulla Miilmann

Kuule Gudrun Hinzen oivaltavat opit Beethovenin 9.sinfonian pikkolosoolosta, pikkolon koesoitosta ja elämästä yleensä! Hänen seurassaan pääset myös Haamujen saliin...

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lehtorit Päivi Arjas ja Erja Joukamo-Ampuja luennoivat meille kaikkia muusikoita ja musiikin harrastajia koskettavista aiheista: harjoittelu ja oppiminen sekä esiintymisvalmennus. Näihin aihepiireihin kiteytyykin muusikon ehkäpä tärkeimmät taidot oman instrumentinhallinnan lisäksi. Näitä luentoja et halua ohittaa!

Lähde mukaan iloiselle tutkimusretkelle tutustumaan huilun sointiväreihin sekä matalien huilujen maailmaan Gareth McLearnonin matkassa!

Ota haltuusi vinkit huilunsoiton peruselementeistä elokuvien soundtrackeiltäkin tutun Paul Edmund-Daviesin johdolla. Paulin rautainen ammattitaito ja pitkä kokemus orkesterihuilistin työssä takaa hyödyllistä tietoa kaikentasoisille huilisteille.

Korona-aika on ajanut monet meistä uuden äärelle ja etäopetus on tullut jäädäkseen opetusmuotona musiikkiopistojen arkeen. Matti Suvela ja Annika Gummerus-Putkinen Pop-Jazz Konservatoriolta jakavat meille muutamia vinkkejä etäopetuksen onnistumiseen. Tästä artikkelista löydät myös linkkivinkit erilaisiin digi-sovelluksiin ja ohjelmiin.

Kuva: Petteri Hietamäki

Hengittäminen on huilisteille elintärkeä taito! Katso unkarilaisen mestaripedagogi ja -huilisti Anna Garzuly-Wahlgrenin hengitys- ja puhallusvinkit!

Miten pidän huilustani mahdollisimman hyvää huolta joka päivä? Entä miten huilun yleisimpiä vikoja voi helpottaa kotikonstein, jos soitinkorjaajaa ei aina ole lähettyvillä? Johannes Päkkilän kattavalta videolta saat kullanarvoisia vinkkejä huilun käsittelyyn ja huoltoon - tervetuloa mukaan oppimaan!

Mihin huilu taipuukaan? Vaikutu monimuotoisen huiluperheen tarjoamista sävyistä ja niiden taidokkaasta hallinnasta Matthias Zieglerin käsittelyssä!

Kuva: Daniel Vass

Roomasta syntyisin oleva huilisti Paolo Taballione (s. 1981) esittelee Youtube-kanavallaan kattavan otoksen huilulle kirjoitettua ohjelmistoa. Joukossa on myös muille instrumenteille alunperin tehtyjä teoksia, joista on tehty transkriptio huilulle. Taballionen soitosta huokuu syvällinen musiikin tulkinta ja virtuoosinen soittimen hallinta.

Moskovan Tsaikovski-konservatorion huilunsoiton professori Olga Ivusheikova lähettää meille terveisiä Venäjältä ja odottaa innolla syyskuun 2021 Finnish flute fest tapahtumaa, jolloin pääsemme kaikki kokoontumaan taas yhteen. Festivaalia odotellessa Olga vie meidät ihastelemaan upeita venäläisiä konserttisaleja Youtube-konserttivideoidensa avulla.

04.09.2020

Osana Virtuaalivirtuoosit 2020 tapahtumaa järjestämme katselmuksen, joka on tarkoitettu musiikkioppilaitoksissa huilunsoittoa harrastaville lapsille ja nuorille. Katselmus järjestetään videotallennearviointina, jossa sinulla on erinomainen tilaisuus saada palautetta omasta esiintymisestäsi suomalaisilta huilunsoiton ammattilaisilta.

Voit valita aivan mieleisesi kappaleen, joko soolon tai säestyksellisen. Katselmuksessa on sarja myös huiluyhtyeille, jos haluat valmistaa esityksen mieluummin kaverin kanssa. Alta löydät tietoa kappaleiden yhteiskestoista eri sarjoissa.