Artikkelit ja tiedotteet

Olemme rajanneet Suomen Huiluseuran sisältöä vain jäseniemme käyttöön. Mikäli olet jo seuramme jäsen ja sinulta puuttuu vielä tunnukset sivuille, olethan yhteydessä jäsensihteeriimme. Jos et ole vielä jäsen, käy täyttämässä jäsenhakemuslomake

Finnish Flute Festival on Suomen Huiluseuran ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian yhdessä tuottama, pedagogisesti painottunut jäsentapahtuma kaikille huilisteille ja huilumusiikin ystäville. Luvassa on kolmen päivän ajan uskomaton kattaus mestarikursseja, luentoja, workshoppeja ja maailmanluokan konsertteja.

finnish flute festival 2022Kansainvälistä tunnelmaa tapahtumaan tuovat lukuisat tunnetut huippuhuilistit ja pedagogit ympäri Eurooppaa. Mestarikursseja ja konsertteja tarjoilevat kansainväliset vieraamme Paul-Edmund-Davies, Anna Garzuly-Wahlgren, Gudrun Hinze, Gareth McLearnon, Ulla Miilmann, Paolo Taballione ja Matthias Ziegler.

Kotimaista osaamista tapahtumassa edustavat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian huilupedagogit Hanna Juutilainen, Hanna Kinnunen, Yuki Koyama ja Elina Raijas, tarjoten mestarikursseja toisen asteen opiskelijoille sekä edistyneimmille musiikkiopistojen oppilaille. Petri Alangon Nielsen mestarikurssille voivat osallistua kaikki ammattiopiskelijat. Konserteissa esiintyvät lisäksi Helsingin orkestereiden 1. soolohuilistit Yuki Koyama (RSO), Niamh McKenna (HKO) ja Alexis Roman (Kansallisooppera).

Työpajoja ja luentoja on tarjolla monipuolisesti. Matthias Ziegler johdattelee improvisoinnin ja modernien huilutekniikoiden pariin, Gudrun Hinze pikkolon maailmaan sekä Anna Garzuly-Wahlgren huilun koesoittojen salaisuuksiin. Gareth McLearnon luotsaa huiluyhtyeitä sekä luennoi mm. huilun äänestä ja sävyistä. Peter Swinkels tarjoaa vinkkejä ja näkökulmaa itselle sopivimman huilun hankintaan ja Johannes Päkkilä neuvoo huilun huoltoon liittyvissä aiheissa. Lisäksi tarjolla on Päivi Arjaksen ja Erja Joukamo-Ampujan luennot nuorten esiintymisvalmennuksesta sekä harjoittelusta ja oppimisesta. Luentojen välillä pääset virkistäytymään Tommi Hyytisen Pilates- ja Maria Vahervuon Alexander-tekniikka workshoppeihin.

Tarjolla on myös katselmus huilunsoiton harrastajille. Katselmuksen osanottajat saavat asiantuntevaa palautetta arvostetuilta suomalaisilta huilupedagogeilta, orkesterihuilisteilta sekä alan opiskelijoilta.

LUE LISÄÄ KATSELMUKSESTA

Open Stage tarjoaa festivaalin aikana estradin kaikille huilisteille ikään ja soittovuosiin katsomatta.

Pääyhteistyökumppanimme Adams Flute Center on myös paikalla Musiikkitalolla koko viikonlopun ajan tarjoten mahdollisuuden tutustua eri valmistajien huiluihin.

Tule viihtymään, oppimaan ja inspiroitumaan!

kollaasi1kollaasi2