Artikkelit ja tiedotteet

Suomen Huiluseuran jäsen. Luo oma käyttäjätunnus uusille nettisivuillemme! Nyt sivujen koko sisältö on avoinna kaikille, mutta syyskuusta 2020 alkaen osa artikkeleista suunnataan vain kirjautuneille käyttäjille. Käytä rekisteröityessäsi koko nimeäsi, että sinut voidaan tunnistaa seuran jäseneksi.

To 24.4.2015 
Gili Schwarzman, huilu, Guy Braunstein, joht., Lapin Kamariorkesteri 
Korundi, Rovaniemi

Torstaina 24.4.2015 Guy Braunsteinin johtama Lapin Kamariorkesteri ja huilisti Gili Schwarzman esittivät Mozartin D-duuri Huilukonserton Rovaniemen Korundissa. 

Korundin konserttisali sopii erinomaisesti kamarimusiikkiin,  mutta konserton ensimmäisessä osassa orkesteri soitti hieman liian intohimoisesti, jolloin huilisti meinasi hukkua jousien ja torvien mereen. Elegantilla ja osaavalla johtamisella orkesterin energiaa saatiin kelattua sisään. 

Toinen osa soitettiin erittäin hallitusti vaikkakin vähän liian romanttisesti. Vuorovaikutus orkesterin ja huilistin välillä tässä osassa oli erityisen miellyttävää.

Muutama soittovirhe ja säröäänet veivät kolmannen osan kevyen ja leikkivän tunnelman parhaan terävyyden.

Schwarzmanin dramaattinen koreografia ja paksu alarekisteri saivat ajattelemaan, että ehkä Mozartin konsertto oli liian tukahduttava hänelle ja Schwarzman haluaisi vapauttaa huilusielunsa soittamalla vaikka Prokofievin Sonaatin tai jopa Jolivetin Chant de Linosin.

Epäilemättä Schwarzman on lahjakas huilisti ja tulevaisuudessa hänestä varmasti kypsyy täyteläisempi artisti.